You are here
Home > Food & Drinks >

EVENT: Let’s CEAUX Mesjokke

Let’s CEAUX Mesjokke

Wanneer Utrechtse ondernemers de handen ineen slaan, kan je er donder op zeggen dat er iets moois uit komt. Collaborations tussen Utrechtse breinen uit verschillende hoeken hebben Utrecht op de kaart gezet, met als bekendste voorbeeld waarschijnlijk wel de “klassiek meets pop meets hip-hop” muziek van The Kyteman Orchestra.

Aanstaande zondag krijg je de kans om als een van de eersten de samenwerkingen tussen de Utrechtse chocolademakers van Mesjokke en De Utrechtse brouwer CEAUX.
Hun Steam Ale met chocolade uit Nicaragua is een clash van smaken die je wellicht niet snel bij elkaar zou verwachten.

Beer label CEAUX
Label Let’s CEAUX Mesjokke

We spraken Per (Mesjokke) en Ko (CEAUX) in Café Lombok, waar we onder het genot van een paar lokale biertjes hun samenwerking Let’s CEAUX Mesjokke onder de loep nemen.

Hoe is jullie samenwerking ontstaan?
Per: Ik leerde CEAUX kennen tijdens de Nationale Week van het Nederlandse Bier in Den Haag waar hij onder andere de certificaten voor zijn Harvest verkocht. Destijds ontstond bij mij toen al het idee om eens samen te werken. Een jaar later spraken we af en bleek een samenwerking sneller dan verwacht een feit.

Ko: Toen Mesjokke langskwam had ik net twee proefbrouwsels klaar staan. Per bracht Mesjokke chocolade mee en we konden direct een basis idee krijgen van de smaak van het bier. Stukje chocola, slokje bier. Van de twee proefbrouwsels die ik had, bleek er een  lekker en de ander HEEL lekker. Zo is deze Chocolate Steam Beer ontstaan.

Wat kenmerkt jullie samenwerking?
Per: We houden allemaal van het nemen van verrassende keuzes. Daarom sluiten we goed op elkaar aan. We hebben er met dit bier ook voor gekozen om tegengestelde elementen bij elkaar te voegen.

Ko: Je zou misschien een donker bier verwachten als je aan chocolade denkt, maar dit bier is licht. De bitterheid is bij dit bier minder afkomstig van de hop. De bitterheid wordt voor een groot deel door de chocolade bepaald. Door Mesjokke heb ik opnieuw chocolade leren proeven.

Is dit een bier dat we straks overal kunnen krijgen?
Ko: Er is 1000 liter van gebrouwen en inmiddels is alles al verkocht. Vanaf vrijdag (vandaag) gaan we alles leveren en op zondag is het dan voor het eerst te proeven bij Bert’s Bierhuis Twijnstraat. Verder is het alleen verkrijgbaar in Utrecht en directe omgeving van de stad.

De lancering van Let’s CEAUX Mesjokke vindt op zondagmiddag van 13.00 – 15.00u plaats bij Bert’s Bierhuis Twijnstraat. Voor meer informatie, check het event.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top