You are here
Home > Food & Drinks >

Collaboration

PERSBERICHT

ONGEKENDE BIER-COLLABORATION IN UTRECHT

Van een bier collaboration met twee of drie brouwers kijken we in bierland inmiddels nauwelijks meer op, maar wanneer 7 brouwers uit dezelfde regio de handen in één slaan, dan moet er wel iets bijzonders aan de hand zijn. STERK WATER is het resultaat van de samenwerking tussen 7 Utrechtse craft beer brouwers om een speciale reden.

ACHTERGROND

Toen bij Tomas Schroën, beter bekend als De Bierverteller, alvleesklierkanker geconstateerd werd, was het duidelijk dat iemand een hart onder de riem kon gebruiken. U ARE HERE magazine twijfelde niet en nam direct contact op met 7 Utrechtse brouwers die binnen no time hun medewerking toezegde. En zo ontstond een samenwerking die zijn weerga niet kent: Brouwerij Maximus, Oproer, VandeStreekBier, De Kromme Haring, Duits & Lauret, CEAUX en Brouwerij Hommeles. Ontwerper Leffe Goldstein en het team van De Bierverteller maakte de groep compleet.

Maar dan… wat wordt er gebrouwen? In overleg met Tomas is gekozen voor kurkuma en groene thee als basisingrediënten. Een mooie mix van hoppen completeert dit blond bier.

STERK WATER

STERK WATER is een blond bier met tarwe, haver, kurkuma en groene thee. De keuze voor deze ingrediënten is niet toevallig. Haver staat bekend om de zuiverende werking op de alvleesklier. Kurkuma en in het bijzonder het bestanddeel curcumine is aantoonbaar ondersteunend in de bestrijding van kanker en heeft evenals groene thee een heilzame werking.

Deze speciale collaboration zal zijn lancering kennen tijdens het Utrechtse Bierbrouwers Festival PINT op 27 mei in De Fabrique in Utrecht.

SUPPORT CASPER

De opbrengst van deze batch wordt aan SUPPORT CASPER gedoneerd. Deze organisatie steunt met donaties onderzoek naar nieuwe en innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker.


Niet voor publicatie:

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met:

U ARE HERE magazine
Vincent van der Velde
[email protected]
06 – 11 75 66 40

Dit bier komt tot stand in samenwerking met:

Brouwerij Maximus – http://www.brouwerijmaximus.nl
Oproer Brouwerij – http://www.oproerbrouwerij.nl
vandeStreek bier – http://www.vandestreek-bier.nl
De Kromme Haring – http://www.dekrommeharing.nl
Duits & Lauret – http://www.duitslauret.com
CEAUX – http://www.ceaux.nl
Brouwerij Hommeles – http://www.brouwerijhommeles.nl

Leffe Goldstein
De Bierverteller – http://www.debierverteller.nl

U ARE HERE magazine – http://www.uareheremagazine.nl

Voor (hi-res) afbeeldingen kunt u gebruik maken van onderstaande link:

Afbeeldingen STERK WATER

Er volgt een update van de beschikbare bestanden zodra er nieuws te melden is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top